Menu
 
 

:: Home
:: Bookmark
:: Links
:: Zoeken
:: Vernieuwen

 
 
Google
 
 
 
   
 
Tuin info
 
   
   
 
Zonwering info
 
   
   
 
Financieel
 
   
   
 
Werkbladen info
 
   
 
Inbouwapp. info
 
 

:: Keuken (algemeen)
:: AEG
:: Airodesign
:: Ariston
:: Asko
:: Atag
:: Axiair
:: Bauknecht
:: Baumatic
:: Beko
:: Belion
:: Boretti
:: Bosch
:: Daewoo
:: Denardi
:: Etna
:: Edy
:: Electrolux
:: Falcon
:: Fratelli Onofri
:: Gaggenau
:: He
:: Ignise
:: Imperial
:: Itho
:: Kuppersbusch
:: Liebherr
:: LG
:: M-system
:: Marijnen
:: Meiko
:: Miele
:: Neff
:: Nordland
:: Pelgrim
:: Prosolo
:: Samsung
:: Scholtes
:: Siemens
:: Smeg
:: Solitaire
:: Wave design
:: Whirlpool
:: Zanker
:: Zanussi
:: Zuidema

 
 
Keuken info
 
 
Badkamer info
 
 
Auto info
 
 

:: Auto (algemeen)
:: Alfa romeo
:: Audi
:: Aston Martin
:: Bentley
:: BMW
:: Bugatti
:: Buick
:: Cadillac
:: Carver
:: Chevrolet
:: Chrysler
:: Citroen
:: Corvette
:: Dacia
:: Daewoo
:: Daf
:: Daihatsu
:: Daimler
:: Datsun
:: De Lorean
:: Donkervoort
:: Ford
:: Ferrari
:: Fiat
:: Ford
:: Honda
:: Hyundai
:: Jaguar
:: Jeep
:: Kia
:: Lada
:: Lamborghini
:: Lancia
:: Land Rover
:: Lexus
:: Lincoln
:: Lotus
:: Lorean
:: Maserati
:: Mazda
:: Mercedes
:: Mercedes-Benz
:: MG
:: Mini
:: Mitsubishi
:: Morgan
:: Nissan
:: Oldsmobile
:: Opel
:: Packard
:: Peugeot
:: Plymouth
:: Pontiac
:: Porsche
:: Renault
:: Rolls-Royce
:: Rover
:: Saab
:: Seat
:: Simca
:: Skoda
:: Spyker
:: Smart
:: SsangYong
:: Subaru
:: Suzuki
:: Talbot
:: Toyota
:: Triumph
:: TVR
:: Toyota
:: Vauxhall
:: Volkswagen
:: VW
:: Volvo

 
   
 
Gratis info
 
   
 
Computer info
 
   
   
 
Printer info
 
 

:: Printer (algemeen)
:: Apollo
:: Brother
:: Canon
:: Citizen
:: Datamax
:: Dell
:: Epson
:: HP
:: IBM
:: Konica
:: Lexmark
:: Minolta
:: Nashuatec
:: Océ
:: Oki
:: Printek
:: Ricoh
:: Samsung
:: Sharp
:: Xerox

 
 
Hot links
 
 
 
 
Vernieuw de pagina om meer of juist andere info te zien! Klik in het menu linksboven op "vernieuwen".
 
Weet je meer over onderstaande onderwerp laat ons dat dan weten... Klik hier
 
Vakantie - Zwitserland - Lastminute
:: LASTMINUTE :: HOTELS :: VLIEGEN :: BUS :: ZOMER :: WINTER
:: BUNGALOW
:: HUISJE :: APPARTEMENT
 
 

Zwitserland

Vriendelijke groene heuvels. Bosrijke dalen en ruige berglandschappen. De met eeuwige sneeuw bedekte Alpentoppen zijn echter het bekendste landschap van Zwitserland.

Zwitserland is een afwisselend land. Landschappelijk gezien bestaat het uit vier delen. Het grootste gedeelte bestaat uit de Alpen. Ten noorden daarvan ligt het vlakke Mittelland en tegen de noordelijke grens de heuvelachtige Jura. Ten zuiden van de Alpen ligt het zonovergoten Ticino. Zwitserland is rijk aan cultuur en er worden verschillende talen gesproken. De meerderheid van de bevolking spreekt TSchweizerdeutscht en schrijft Thoogt Duits. In het westelijke gedeelte, dat aan Frankrijk grenst, wordt Frans gesproken, in het zuidelijke kanton Ticino, Italiaans, en in het zuidoosten van Zwitserland (Graubünden) spreekt de minderheid Rätoromaans.

Zwitserland is trots op zijn twee kloostercomplexen, St. Gallen en Müstair, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Slechts hier en daar is in delen van kerken en burchten de Romaanse bouwstijl te herkennen. Tijdens de Contrareformatie werden de kerken tot aan de grond toe afgebroken. In de plaats daarvan kwamen fraaie barokke bouwwerken. De protestante bouwwerken behielden overigens hun gotische uiterlijk.

Klimaat
Door zijn centrale ligging in Europa staat het weer in Zwitserland onder invloed van vier belangrijke Europese weersstromingen - van de Atlantische Oceaan, Noord-Europa, de Middellandse Zee en het oostelijke vasteland.

Evenals het landschap varieert het klimaat per streek. Ten zuiden van de Alpen wordt het klimaat bepaald door de Middellandse Zee, waardoor het weer er een stuk zachter is. Het Mittelland kent een gematigd midden Europees klimaat en de Jura een vochtig klimaat. De temperaturen kunnen vanwege de bergen van plaats tot plaats sterk verschillen.

Eten en drinken
De meeste menukaarten combineren streekgerechten en -wijnen met internationale gerechten. Een typisch Zwitsers gerecht is Berner Platte, een portie vlees met zuurkool. Of Zürcher Geschnetzeltes, in reepjes gesneden kalfvlees in roomsaus. In de keuken wordt veel gebruik gemaakt van ecologische producten van eigen bodem.

Reizen in Zwitserland

Zwiterse wegenvignet
Wie gebruik maakt van de Zwitserse autosnelwegen heeft een wegenvignet «Autobahnvignette» nodig, die 40 Zwitserse francs (ca. Euro 28,-) per jaar kost voor personenvoertuigen met een gewicht tot 3,5 t. De sticker dient als bewijs van betaling aan de binnenzijde van de voorruit geplakt te worden.Voor het gebruik van de autotunnels binnen Zwitserland wordt niet apart tol geheven. Zij vallen binnen het geldigheidsgebied van het vignet.

Bernina-Express
De Bernina-Express is de hoogste treintransversaal van de Alpen. Hij begint op het aantrekkelijke traject van de beroemde Glacier-Express in Chur (08.48 uur) en eindigt in Tirano, Italië (12.40 uur).

Met een stijging van 70 promille is de Bernina-Express één van de steilste treinen ter wereld die zonder tandrad rijden. Binnen enkele uren aanschouwen de treinreizigers alle vegetatiezones tussen de gletsjers van de Piz Bernina (4.049 m) en de palmen van Tirano in Italië (429 m).

Bezienswaardigheden Zwitserland

Bern
Het historische stadscentrum ligt op een schiereiland in de Aare. Daar midden in verheft zich het Bundeshaus, waar het parlement zetelt.
Musea, theaters, bezienswaardigheden, horecagelegenheden, winkels en de wekelijkse markten zijn gemakkelijk te voet bereikbaar. Met 6 km arcades heeft Bern een van de langste overdekte winkelpromenades van Europa.

In het midden van de 16e eeuw ontstonden in Bern 11 fonteinen met renaissance-figuren. De Zäringerbrunnen werd opgericht ter herinnering aan Berthold V. von Zähringen, die de stad in 1191 heeft gesticht. De Zeitglockenturm met zijn beroemde klokkenspel stamt uit de 12e eeuw. De berenkuil is de meestbezochte toeristenattractie van de de stad.

Genève
Het statige Genève, gelegen aan het gelijknamige meer, nodigt uit tot flaneren in de luxe winkelstraten. Zwitserland heeft een neutrale status en vooral Genève heeft een enorme aantrekkingskracht op diplomaten. Er zijn internationale organisaties gevestigd, zoals de Europese zetel van de Verenigde Naties en het Rode Kruis.

Luzern
Luzern is een stad van cultuur en stijl. Het heeft een gemoedelijke, pittoreske uitstraling met de bekende Kapellbrücke en de overal zichtbare stadswal met z'n negen opvallende wachttorens. Een ander herkenbaar punt in de stad is de Hofkerk. Aan de rand van Luzern bevindt zich het Zwitsers transportmuseum.

Basel
Basel is de poort van Zwitserland. De stad ligt aan de Rijn, dicht bij Frankrijk en Duitsland. Basel heeft talrijke musea en op korte afstand vind je de prachtige berglanden van het Zwarte Woud, de Vogezen en de Jura.

Zürich
Zürich is de grootste stad van Zwitserland, gelegen aan het Meer van Zürich. De stad staat met z'n vele banken bekend als het financiële hart van het land. De hoogteverschillen in Zürich nodigen uit tot een wandeling. Flaneer over de Bahnhofstrasse, door het oude centrum en over de kades en parken langs het meer. Binnen de steden worden veel rondtochten en stadswandelingen georganiseerd. Veel plaatsen aan het meer zijn met elkaar verbonden door middel van bootdiensten.

Lugano en Locarno
Lugano en Locarno zijn romantische steden met palmen en elegante winkels aan oude pleinen en straten. Ze liggen respectievelijk aan het Meer van Lugano en het Lago Maggiore. Door de bijzondere ligging hebben ze een subtropisch klimaat en vegetatie. De steden liggen dicht bij Italië en combineren de Zwitserse vriendelijkheid met de Italiaanse keuken.

Andere interessante steden zijn Lausanne, Interlaken, Neuchâtel, Chur en Sion.

De Alpen
De Matterhorn (4478 meter) in Zermatt is het nationale symbool en de meest bekende bergtop. Op de Rigi vind je de Rigi-Bahn, de oudste (1871) en meest steile spoorlijn in de wereld. Jungfraujoch - Top of Europe heeft het hoogste treinstation van Europa (3454 meter) en herbergt de top van de Aletsch Gletsjer, de langste gletsjer van de Alpen.

Bron : wereldreisgids.nl

 
Zwitserland voordelige Lastminute naar Zwitserland voordeligste Lastminute naar Zwitserland aanbieding Lastminute naar Zwitserland aanbieding Lastminute naar Zwitserland opruiming Lastminute naar Zwitserland Aanbiedinge Lastminute naar Zwitserland voordelig Lastminute in Zwitserland mooi Lastminute naar Zwitserland lastminute Lastminute naar Zwitserland luxe Lastminute in Zwitserland vol pension Lastminute naar Zwitserland half pension Lastminute naar Zwitserland aanbieding half pension Lastminute naar Zwitserland aanbieding luxe Lastminute naar Zwitserland aanbieding vol pension in Zwitserland aanbieding luxe half pension Lastminute naar Zwitserland opruiming half pension Lastminute naar Zwitserland opruiming luxe Lastminute naar Zwitserland opruiming vol pension in Zwitserland opruiming luxe half pension Lastminute naar Zwitserland aanbieding half pension Lastminute naar Zwitserland aanbieding luxe Lastminute naar Zwitserland aanbieding vol pension in Zwitserland aanbieding luxe half pension Lastminute naar Zwitserland Aanbiedinge half pension Lastminute naar Zwitserland Aanbiedinge luxe Lastminute naar Zwitserland Aanbiedinge vol pension in Zwitserland Aanbiedinge luxe half pension Lastminute naar Zwitserland mooi half pension Lastminute naar Zwitserland mooi luxe Lastminute naar Zwitserland mooi vol pension in Zwitserland mooi luxe half pension Lastminute naar Zwitserland Volledig verzorgd Lastminute in Zwitserland rustig hotel in Zwitserland twee sterren Lastminute naar Zwitserland drie sterren Lastminute naar Zwitserland vier sterren Lastminute naar Zwitserland vijf sterren Lastminute naar Zwitserland mooi gelegen Lastminute naar Zwitserland comfortabel Lastminute naar Zwitserland Verwenaarrangement Lastminute naar Zwitserland arrangement Lastminute naar Zwitserland prachtig Lastminute naar Zwitserland lekker eten in Lastminute naar Zwitserland mooi Lastminute met zwembad in Zwitserland luxe Lastminute met bar in Zwitserland luxe Lastminute met restaurant in Zwitserland Lastminute voor kinderen in Zwitserland modern Lastminute naar Zwitserland www.Zwitserland www Zwitserland www.Zwitserland.com Zwitserland www.Zwitserland.ch Zwitserland voordelige Lastminutes naar Zwitserland voordeligste Lastminutes naar Zwitserland aanbieding Lastminutes in Zwitserland aanbieding Lastminutes naar Zwitserland opruiming Lastminutes naar Zwitserland Aanbiedinge Lastminutes naar Zwitserland voordelig Lastminutes naar Zwitserland mooi Lastminutes naar Zwitserland lastminute Lastminutes naar Zwitserland luxe Lastminutes in Zwitserland vol pension Lastminutes naar Zwitserland half pension Lastminutes naar Zwitserland aanbieding half pension Lastminutes naar Zwitserland aanbieding luxe Lastminutes in Zwitserland aanbieding vol pension in Zwitserland aanbieding luxe half pension Lastminutes in Zwitserland opruiming half pension Lastminutes naar Zwitserland opruiming luxe Lastminutes in Zwitserland opruiming vol pension in Zwitserland opruiming luxe half pension Lastminutes in Zwitserland aanbieding half pension Lastminutes naar Zwitserland aanbieding luxe Lastminutes in Zwitserland aanbieding vol pension in Zwitserland aanbieding luxe half pension Lastminutes in Zwitserland Aanbiedinge half pension Lastminutes naar Zwitserland Aanbiedinge luxe Lastminutes naar Zwitserland Aanbiedinge vol pension in Zwitserland Aanbiedinge luxe half pension Lastminutes naar Zwitserland mooi half pension Lastminutes naar Zwitserland mooi luxe Lastminutes naar Zwitserland mooi vol pension in Zwitserland mooi luxe half pension Lastminutes naar Zwitserland Volledig verzorgd Lastminutes naar Zwitserland rustig Lastminutes in Zwitserland twee sterren Lastminutes naar Zwitserland drie sterren Lastminutes naar Zwitserland vier sterren Lastminutes naar Zwitserland vijf sterren Lastminutes naar Zwitserland mooi gelegen Lastminutes naar Zwitserland comfortabel Lastminutes naar Zwitserland Verwenaarrangement Lastminutes naar Zwitserland arrangement Lastminutes naar Zwitserland prachtig Lastminutes in Zwitserland lekker eten in Lastminutes naar Zwitserland mooi Lastminutes met zwembad in Zwitserland luxe Lastminutes met bar in Zwitserland luxe Lastminutes met restaurant in Zwitserland Lastminutes voor kinderen in Zwitserland modern Lastminutes naar Zwitserland www.Zwitserland www Zwitserland www.Zwitserland.com Zwitserland www.Zwitserland.ch Zwitserland Lastminute naar het centrum van Zwitserland Lastminute dicht bij het centrum van Zwitserland Lastminute bij het strand van Zwitserland Lastminute dicht bij het strand van Zwitserland Lastminute direct aan het strand van Zwitserland Lastminute bij de zee van Zwitserland Lastminute dicht bij de zee van Zwitserland Lastminute direct aan zee van Zwitserland Lastminute in het hart van Zwitserland Lastminute dicht bij het hart van Zwitserland Lastminute naar de haven van Zwitserland Lastminute dicht bij de haven van Zwitserland Lastminute bij de haven van Zwitserland Lastminute naar de binnenstad van Zwitserland Lastminute dicht bij de binnenstad van Zwitserland Lastminute naar het winkelcentum van Zwitserland Lastminute dicht het winkelcentum van Zwitserland Lastminutes naar het centrum van Zwitserland Lastminutes dicht bij het centrum van Zwitserland Lastminutes bij het strand van Zwitserland Lastminutes dicht bij het strand van Zwitserland Lastminutes direct aan het strand van Zwitserland Lastminutes bij de zee van Zwitserland Lastminutes dicht bij de zee van Zwitserland Lastminutes direct aan zee van Zwitserland Lastminutes naar het hart van Zwitserland Lastminutes dicht bij het hart van Zwitserland Lastminutes naar de haven van Zwitserland Lastminutes dicht bij de haven van Zwitserland Lastminutes bij de haven van Zwitserland Lastminutes in de binnenstad van Zwitserland Lastminutes dicht bij de binnenstad van Zwitserland Lastminutes naar het winkelcentum van Zwitserland Lastminutes dicht het winkelcentum van Zwitserland
 
 
 
 
Google
 
 
 
Werk info
 
 
   
   
 
Inbouw app. info
 
 
 
Vakantie info
 
 

:: Attractiepark
:: Amusumentpark
:: Themapark
:: Familiepark
:: Pretparken

----------------------------
:: Spanje
----------------------------
:: LASTMINUTE
:: HOTELS
:: VLIEGEN
:: BUS
:: ZOMER
:: WINTER
:: BUNGALOW
:: HUISJE
:: APPARTEMENT
----------------------------
:: Andere Landen
----------------------------
:: Andorra
:: België
:: Bosnië
:: Bulgarije
:: Cyprus
:: Denemarken
:: Duitsland
:: England
:: Estland
:: Finland
:: Frankrijk
:: Griekenland
:: Hongarije
:: Ierland
:: IJsland
:: Italië
:: Kroatië
:: Letland
:: Liechtenstein
:: Litouwen
:: Luxemburg
:: Macedonië
:: Malta
:: Monaco
:: Nederland
:: Noorwegen
:: Oostenrijk
:: Oekraine
:: Oostenrijk
:: Polen
:: Portugal
:: Roemenië
:: Rusland
:: San Marino
:: Schotland
:: Servië Montenegro
:: Slovenië
:: Slowakije
:: Spanje
:: Tsjechië
:: Turkijen
:: Verenigd Koninkrijk
:: Wit-Rusland
:: Zweden
:: Zwitserland

 
 
Internet
 
 
 
Pretpark-Speeltuin