Menu
 
 

:: Home
:: Bookmark
:: Links
:: Zoeken
:: Vernieuwen

 
 
Google
 
 
 
   
 
Tuin info
 
   
   
 
Zonwering info
 
   
   
 
Financieel
 
   
   
 
Werkbladen info
 
   
 
Inbouwapp. info
 
 

:: Keuken (algemeen)
:: AEG
:: Airodesign
:: Ariston
:: Asko
:: Atag
:: Axiair
:: Bauknecht
:: Baumatic
:: Beko
:: Belion
:: Boretti
:: Bosch
:: Daewoo
:: Denardi
:: Etna
:: Edy
:: Electrolux
:: Falcon
:: Fratelli Onofri
:: Gaggenau
:: He
:: Ignise
:: Imperial
:: Itho
:: Kuppersbusch
:: Liebherr
:: LG
:: M-system
:: Marijnen
:: Meiko
:: Miele
:: Neff
:: Nordland
:: Pelgrim
:: Prosolo
:: Samsung
:: Scholtes
:: Siemens
:: Smeg
:: Solitaire
:: Wave design
:: Whirlpool
:: Zanker
:: Zanussi
:: Zuidema

 
 
Keuken info
 
 
Badkamer info
 
 
Auto info
 
 

:: Auto (algemeen)
:: Alfa romeo
:: Audi
:: Aston Martin
:: Bentley
:: BMW
:: Bugatti
:: Buick
:: Cadillac
:: Carver
:: Chevrolet
:: Chrysler
:: Citroen
:: Corvette
:: Dacia
:: Daewoo
:: Daf
:: Daihatsu
:: Daimler
:: Datsun
:: De Lorean
:: Donkervoort
:: Ford
:: Ferrari
:: Fiat
:: Ford
:: Honda
:: Hyundai
:: Jaguar
:: Jeep
:: Kia
:: Lada
:: Lamborghini
:: Lancia
:: Land Rover
:: Lexus
:: Lincoln
:: Lotus
:: Lorean
:: Maserati
:: Mazda
:: Mercedes
:: Mercedes-Benz
:: MG
:: Mini
:: Mitsubishi
:: Morgan
:: Nissan
:: Oldsmobile
:: Opel
:: Packard
:: Peugeot
:: Plymouth
:: Pontiac
:: Porsche
:: Renault
:: Rolls-Royce
:: Rover
:: Saab
:: Seat
:: Simca
:: Skoda
:: Spyker
:: Smart
:: SsangYong
:: Subaru
:: Suzuki
:: Talbot
:: Toyota
:: Triumph
:: TVR
:: Toyota
:: Vauxhall
:: Volkswagen
:: VW
:: Volvo

 
   
 
Gratis info
 
   
 
Computer info
 
   
   
 
Printer info
 
 

:: Printer (algemeen)
:: Apollo
:: Brother
:: Canon
:: Citizen
:: Datamax
:: Dell
:: Epson
:: HP
:: IBM
:: Konica
:: Lexmark
:: Minolta
:: Nashuatec
:: Océ
:: Oki
:: Printek
:: Ricoh
:: Samsung
:: Sharp
:: Xerox

 
 
Hot links
 
 
 
 
Vernieuw de pagina om meer of juist andere info te zien! Klik in het menu linksboven op "vernieuwen".
 
Weet je meer over onderstaande onderwerp laat ons dat dan weten... Klik hier
 
Vakantie - Landen
:: Europa :: Andorra :: BelgiŽ :: BosniŽ :: Bulgarije :: Cyprus
:: Denemarken :: Duitsland :: England :: Estland :: Finland
:: Frankrijk :: Griekenland :: Hongarije :: Ierland :: IJsland
:: ItaliŽ :: KroatiŽ :: Letland :: Liechtenstein :: Litouwen
:: Luxemburg :: MacedoniŽ :: Malta :: Monaco :: Nederland
:: Noorwegen :: Oekraine :: Oostenrijk :: Polen :: Portugal
:: RoemeniŽ :: Rusland :: San Marino :: Schotland
:: ServiŽ Montenegro :: SloveniŽ :: Slowakije :: Spanje
:: TsjechiŽ :: Turkijen :: Verenigd Koninkrijk :: Wit-Rusland
:: Zweden :: Zwitserland
 
 
Vakantie

Vakantie is een periode dat er niet gewerkt wordt of niet naar school gegaan hoeft te worden. Dit betreft een periode die (veel) langer is dan een weekend (waarin veel mensen vrij zijn), vaak minimaal een week. Werknemers hebben vakantie wanneer zij hiervoor vakantiedagen (of andere snipperdagen) inleveren, scholieren hebben vakantie wanneer hun school gesloten is.

Sinds ongeveer de laatste helft van de 20e eeuw wordt onder vakantie vaak verstaan dat er een reis wordt gemaakt. Mensen gaan, alleen, met vrienden, in groepen, of met hun gezin, naar een andere plaats, om daar andere ervaringen op te doen.

In Nederland hebben in 2003 de meeste werknemers bij een fulltime baan 25 vakantiedagen per jaar (wettelijk is vastgelegd dat dit minimaal 20 dagen moeten zijn). Het aantal vakantiedagen is vaak in bedrijfstakken waar een CAO geldt in de CAO vastgelegd. Zelfstandigen en ondernemers nemen vakantie naar gelang het werk het toelaat.

Op de scholen kent men de herfstvakantie, kerstvakantie, paasvakantie, pinkstervakantie, voorjaarsvakantie, carnavalsvakantie, meivakantie, en de zomervakantie of grote vakantie. De namen van deze vakantieperioden kunnen per streek en per school verschillend zijn.

Soorten vakantie
Vakantie is in een groot aantal types te onderscheiden

Kampen. Tijdens de vakantie worden in groepen vooral sportactiviteiten en spellen verricht. Kampen zijn vaak op kinderen gericht. Er kan globaal een onderscheid gemaakt worden tussen land-, water- en sneeuwkampen.
Thuisvakantie. Men blijft thuis. De tijd kan worden besteed aan niets doen, hobby's, klussen, tuinieren.
Uitstapjesvakantie. Vanuit huis worden uitstapjes gemaakt binnen het eigen land. Bijvoorbeeld naar het strand, naar bos of natuur, naar een museum, of naar een andere stad.
Strandvakantie. Men vertrekt van huis en logeert op een camping, in een hotel, pension of appartement. Overdag verblijft men op het strand om daar te zonnebaden, te zwemmen of sporten als beachvolleybal te spelen. Favoriete bestemmingen voor strandvakanties zijn in Nederland bijvoorbeeld Domburg, Egmond aan Zee, Noordwijk of Castricum. In België zijn De Haan, Nieuwpoort, Blankenberge, De Panne, Oostende, Middelkerke, Duinbergen en Knokke-Heist de meest bezochte badplaatsen. Verreweg de meeste strandvakanties worden door Nederlanders echter doorgebracht in landen als Spanje, Frankrijk en Turkije. Deze landen zijn ook bij Belgen erg populair, maar de eigen kust is ook geliefd.
Kampeervakantie. De persoon verblijft op een camping, in een tent of caravan, waar vooral wordt uitgerust, gegeten, gelezen en dergelijke. Typische activiteiten op een camping zijn fietsen (vooral door kinderen), badminton, tafeltennis en dergelijke. De meeste activiteiten vinden plaats in de open lucht.
Bungalowvakantie. Meestal gezinnen of een club vrienden woont tijdelijk in een bungalowpark. In het park zijn allerlei plaatsen waar men zijn tijd aangenaam kan doorbrengen, bijvoorbeeld een zwemparadijs.
Een huis(je) huren. Juist niet in een bungalow park, maar buiten de stad op het platteland om van de rust te genieten.
Uitgaansvakantie. Men logeert op een camping of in een appartement. Elke avond wordt een bezoek gebracht aan een disco of café tot diep in de nacht. Overdag wordt lang uitgeslapen.
Cultuur- of stadsvakantie. Tijdens de vakantie, vaak in het buitenland, worden bezoeken gebracht aan steden met een rijke geschiedenis en veel musea, maar ook om te winkelen. Voorbeelden van bestemmingen zijn Antwerpen, Florence, Rome, Barcelona, Berlijn, Parijs, Londen of New York City. Ook worden georganiseerde rondtochten gemaakt met een bepaald thema.
Sportvakantie. Tijdens de vakantie worden vooral lichamelijke inspanningen verricht. Voorbeelden zijn fietsen, bergbeklimmen, bergwandelen. Bestemmingen zijn bijvoorbeeld Noorwegen en Oostenrijk. Deze vakanties worden ook in de winter gehouden. Men gaat dan met wintersport.
Fietsvakantie. Het fietsen is niet een alleen een tijdsbesteding tijdens de vakantie, maar een op zichzelf staand doel. In feite is een fietsvakantie een combinatie tussen een kampeervakantie en een sportvakantie. Een vakantiefietser kan naast kamperen natuurlijk ook gebruikmaken van hotelletjes en/of pensions.
Werkvakantie. De vakantieperiode wordt gebruikt om zich uit te leven op een gebied waar men zich graag verder in wil bekwamen. Voorbeelden zijn muziekvakanties, schildervakanties, taalvakanties, natuurvakanties. Maar er wordt ook wel vakantie gehouden waarbij vrijwillig onderhoud wordt gepleegd aan een bos- of natuurgebied.
Seksvakantie. Personen, veelal mannen, gaan op vakantie om ongestoord van seks te kunnen genieten. Een bekende bestemming daarvoor is Thailand.
Veel mensen vieren een vakantie die uit een combinatie van de bovenstaande mogelijkheden bestaat.


Economische en sociale aspecten
Het verschijnsel vakantie is voor veel landen economisch gezien van groot belang. In Nederland is bijvoorbeeld Amsterdam een belangrijke bestemming voor buitenlanders. Men komt af op de cultuur van de oude stad en bezoekt de Rembrandts in het Rijksmuseum. Anderen gaan naar Amsterdam voor het red light district of voor de coffeeshops waar marihuana te koop is. Een nadeel van dit toerisme is dat winkelstraten die voorheen door Amsterdammers gewaardeerd werden een metamorfose hebben ondergaan. Voorbeelden zijn de Leidsestraat, het Damrak en het Rokin, waar vele souvenirwinkels, fast food ketens, wisselkantoren en reisbureaus zijn gevestigd.

Voor veel derde wereldlanden is vakantie van mensen uit westerse landen een mogelijkheid om hun land een economische impuls te geven. Dit kan op zijn beurt weer een stimulans zijn om belangrijke natuurgebieden in stand te houden.


Vakantiestress
Voor veel mensen is vakantie een "must". De sociale druk om op vakantie te gaan vanuit de omgeving is groot. Zonder vakantie hoor je er in feite niet bij. Vooral voor alleenstaanden is dit een probleem, want om vakantie in je eentje te vieren moet je erg sterk in je schoenen staan. Er bestaan dan ook initiatieven op internet om met name een vakantiepartner te vinden. Vóór het bestaan van internet verschenen advertenties in dagbladen van mensen die een vakantiepartner zochten.

Voordat er op vakantie gegaan kan worden moeten allerlei voorbereidingen getroffen worden. Niet alleen moeten de benodigde artikelen worden ingepakt, maar ook moet het huis veilig en schoon worden achtergelaten. Dit moet gebeuren direct nadat met werken is gestopt, en men moe is van een jaar hard werken. Dit tezamen leidt tot vakantiestress, met mogelijk ruzie tussen de gezinsleden.

Voor huisdieren is de vakantieperiode van hun baasjes niet zo prettig. Zij worden ondergebracht bij anderen, bijvoorbeeld in een dierenpension, of ze blijven alleen thuis en worden soms niet goed verzorgd. Dierenasielen hebben in vakantieperiodes altijd te kampen met een enorme overbezetting van de capaciteit. Dit wordt veroorzaakt omdat sommige mensen hun huisdieren hier brengen vanwege hun vakantie

Bron : Wikipedia

 
Last-minute reizen in nederland en buitenland Lastminute vlieg vakanties aanbieding vliegen naar vele landen Lastminute vlieg vakanties boeken aanbieding een bugalow boeken Bungalowparken in nederland en buitenland voordelige Bungalowparken in nederland en buitenland voordelige Hotel in nederland en buitenland Aanbiedinge Hotels in nederland en buitenland Aanbiedinge lastminutes in nederland en buitenland Aanbiedinge Vakantie parken in nederland en buitenland Lastminute wintersport vakanties Aanbiedinge wintersport vakanties voordelige wintersport vakanties opruiming op wintersport vakantie Lastminute zomervakanties Aanbiedinge zomervakanties voordelige zomervakanties opruiming op zomervakantie Lastminute herfst vakanties Aanbiedinge herfs vakanties voordelige herfst vakanties opruiming op herfst vakantie Lastminute voorjaar vakanties Aanbiedinge voorjaar vakanties voordelige voorjaar vakanties opruiming op voorjaar vakantie Aanbiedinge op Vakantie naar Andorra Aanbiedinge op Vakantie naar Bulgarije Aanbiedinge op Vakantie naar BelgiŽ Aanbiedinge op Vakantie naar BosniŽ Aanbiedinge op Vakantie naar Cyprus Aanbiedinge op Vakantie naar Denemarken Aanbiedinge op Vakantie naar Duitsland Aanbiedinge op Vakantie naar Estland Aanbiedinge op Vakantie naar Engeland Aanbiedinge op Vakantie naar Finland Aanbiedinge op Vakantie naar Frankrijk Aanbiedinge op Vakantie naar Griekland Aanbiedinge op Vakantie naar Hongarije Aanbiedinge op Vakantie naar Ierland Aanbiedinge op Vakantie naar ItaliŽ Aanbiedinge op Vakantie naar KroatiŽ Aanbiedinge op Vakantie naar Letland Aanbiedinge op Vakantie naar Liechtenstein Aanbiedinge op Vakantie naar Litouwen Aanbiedinge op Vakantie naar Luxemburg Aanbiedinge op Vakantie naar MacedoniŽ Aanbiedinge op Vakantie naar Malta Aanbiedinge op Vakantie naar Monaco Aanbiedinge op Vakantie naar Nederland Aanbiedinge op Vakantie naar Noorwegen Aanbiedinge op Vakantie naar Oekraine Aanbiedinge op Vakantie naar Oostenrijk Aanbiedinge op Vakantie naar Polen Aanbiedinge op Vakantie naar Portugal Aanbiedinge op Vakantie naar Roemenie Aanbiedinge op Vakantie naar Rusland Aanbiedinge op Vakantie naar San Marino Aanbiedinge op Vakantie naar Schotland Aanbiedinge op Vakantie naar Servie-montenegro Aanbiedinge op Vakantie naar SloveniŽ Aanbiedinge op Vakantie naar Slowakije Aanbiedinge op Vakantie naar Spanje Aanbiedinge op Vakantie naar Turkije Aanbiedinge op Vakantie naar TsjechiŽ Aanbiedinge op Vakantie naar Verenigd Koninkrijk Aanbiedinge op Vakantie naar Wit-Rusland Aanbiedinge op Vakantie naar Zweden Aanbiedinge op Vakantie naar Zwiserland Aanbiedinge op Vakantie naar IJsland Aanbiedinge op Vakantie naar Egypte Aanbiedinge op Vakantie naar KaapverdiŽ Aanbiedinge op Vakantie naar Kenia Aanbiedinge op Vakantie naar Malawi Aanbiedinge op Vakantie naar Mauritius Aanbiedinge op Vakantie naar Seychellen Aanbiedinge op Vakantie naar Tanzania Aanbiedinge op Vakantie naar TunesiŽ Aanbiedinge op Vakantie naar Zimbabwe Aanbiedinge op Vakantie naar Zuid Afrika Aanbiedinge op Vakantie naar Ecuador Aanbiedinge op Vakantie naar Suriname Aanbiedinge op Vakantie naar Venezuela Aanbiedinge op Vakantie naar Canada Aanbiedinge op Vakantie naar Groenland Aanbiedinge op Vakantie naar Hawaii Aanbiedinge op Vakantie naar USA Aanbiedinge op Vakantie naar Amerika Aanbiedinge op Vakantie naar Bahama's Aanbiedinge op Vakantie naar Barbados Aanbiedinge op Vakantie naar Cayman Eilanden Aanbiedinge op Vakantie naar Nederlandse Antillen Aanbiedinge op Vakantie naar Aruba Aanbiedinge op Vakantie naar Bonaire Aanbiedinge op Vakantie naar Curacao Aanbiedinge op Vakantie naar Saba Aanbiedinge op Vakantie naar Sint Eustatius Aanbiedinge op Vakantie naar Sint Maarten Aanbiedinge op Vakantie naar Cuba Aanbiedinge op Vakantie naar Dominicaanse Rep. Aanbiedinge op Vakantie naar Guatemala Aanbiedinge op Vakantie naar Jamaica Aanbiedinge op Vakantie naar Belize Aanbiedinge op Vakantie naar Costa Rica Aanbiedinge op Vakantie naar Guadeloupe Aanbiedinge op Vakantie naar Honduras Aanbiedinge op Vakantie naar Mexico Aanbiedinge op Vakantie naar AustraliŽ Aanbiedinge op Vakantie naar Fiji eilanden Aanbiedinge op Vakantie naar MicronesiŽ Aanbiedinge op Vakantie naar Nieuw Zeeland Aanbiedinge op Vakantie naar Palau Aanbiedinge op Vakantie naar China Aanbiedinge op Vakantie naar India Aanbiedinge op Vakantie naar IndonesiŽ Aanbiedinge op Vakantie naar Japan Aanbiedinge op Vakantie naar JordaniŽ Aanbiedinge op Vakantie naar Malediven Aanbiedinge op Vakantie naar MaleisiŽ Aanbiedinge op Vakantie naar Nepal Aanbiedinge op Vakantie naar Thailand Aanbiedinge op Vakantie naar Europa Aanbiedinge op Vakantie naar Afrika Aanbiedinge op Vakantie naar Midden Oosten Aanbiedinge op Vakantie naar AziŽ Aanbiedinge op Vakantie naar Midden Amerika Aanbiedinge op Vakantie naar Caribisch gebied Aanbiedinge op Vakantie naar Zuid Amerika Aanbiedinge op Vakantie naar Noord Amerika aanbieding vliegen naar Andorra aanbieding vliegen naar Bulgarije aanbieding vliegen naar BelgiŽ aanbieding vliegen naar BosniŽ aanbieding vliegen naar Cyprus aanbieding vliegen naar Denemarken aanbieding vliegen naar Duitsland aanbieding vliegen naar Estland aanbieding vliegen naar Engeland aanbieding vliegen naar Finland aanbieding vliegen naar Frankrijk aanbieding vliegen naar Griekland aanbieding vliegen naar Hongarije aanbieding vliegen naar Ierland aanbieding vliegen naar ItaliŽ aanbieding vliegen naar KroatiŽ aanbieding vliegen naar Letland aanbieding vliegen naar Liechtenstein aanbieding vliegen naar Litouwen aanbieding vliegen naar Luxemburg aanbieding vliegen naar MacedoniŽ aanbieding vliegen naar Malta aanbieding vliegen naar Monaco aanbieding vliegen naar Nederland aanbieding vliegen naar Noorwegen aanbieding vliegen naar Oekraine aanbieding vliegen naar Oostenrijk aanbieding vliegen naar Polen aanbieding vliegen naar Portugal aanbieding vliegen naar Roemenie aanbieding vliegen naar Rusland aanbieding vliegen naar San Marino aanbieding vliegen naar Schotland aanbieding vliegen naar Servie-montenegro aanbieding vliegen naar SloveniŽ aanbieding vliegen naar Slowakije aanbieding vliegen naar Spanje aanbieding vliegen naar Turkije aanbieding vliegen naar TsjechiŽ aanbieding vliegen naar Verenigd Koninkrijk aanbieding vliegen naar Wit-Rusland aanbieding vliegen naar Zweden aanbieding vliegen naar Zwiserland aanbieding vliegen naar IJsland aanbieding vliegen naar Egypte aanbieding vliegen naar KaapverdiŽ aanbieding vliegen naar Kenia aanbieding vliegen naar Malawi aanbieding vliegen naar Mauritius aanbieding vliegen naar Seychellen aanbieding vliegen naar Tanzania aanbieding vliegen naar TunesiŽ aanbieding vliegen naar Zimbabwe aanbieding vliegen naar Zuid Afrika aanbieding vliegen naar Ecuador aanbieding vliegen naar Suriname aanbieding vliegen naar Venezuela aanbieding vliegen naar Canada aanbieding vliegen naar Groenland aanbieding vliegen naar Hawaii aanbieding vliegen naar USA aanbieding vliegen naar Amerika aanbieding vliegen naar Bahama's aanbieding vliegen naar Barbados aanbieding vliegen naar Cayman Eilanden aanbieding vliegen naar Nederlandse Antillen aanbieding vliegen naar Aruba aanbieding vliegen naar Bonaire aanbieding vliegen naar Curacao aanbieding vliegen naar Saba aanbieding vliegen naar Sint Eustatius aanbieding vliegen naar Sint Maarten aanbieding vliegen naar Cuba aanbieding vliegen naar Dominicaanse Rep. aanbieding vliegen naar Guatemala aanbieding vliegen naar Jamaica aanbieding vliegen naar Belize aanbieding vliegen naar Costa Rica aanbieding vliegen naar Guadeloupe aanbieding vliegen naar Honduras aanbieding vliegen naar Mexico aanbieding vliegen naar AustraliŽ aanbieding vliegen naar Fiji eilanden aanbieding vliegen naar MicronesiŽ aanbieding vliegen naar Nieuw Zeeland aanbieding vliegen naar Palau aanbieding vliegen naar China aanbieding vliegen naar India aanbieding vliegen naar IndonesiŽ aanbieding vliegen naar Japan aanbieding vliegen naar JordaniŽ aanbieding vliegen naar Malediven aanbieding vliegen naar MaleisiŽ aanbieding vliegen naar Nepal aanbieding vliegen naar Thailand aanbieding vliegen naar Europa aanbieding vliegen naar Afrika aanbieding vliegen naar Midden Oosten aanbieding vliegen naar AziŽ aanbieding vliegen naar Midden Amerika aanbieding vliegen naar Caribisch gebied aanbieding vliegen naar Zuid Amerika aanbieding vliegen naar Noord Amerika
       
 
 
 
 
Google
 
 
 
Werk info
 
 
   
   
 
Inbouw app. info
 
 
 
Vakantie info
 
 

:: Attractiepark
:: Amusumentpark
:: Themapark
:: Familiepark
:: Pretparken

----------------------------
:: Spanje
----------------------------
:: LASTMINUTE
:: HOTELS
:: VLIEGEN
:: BUS
:: ZOMER
:: WINTER
:: BUNGALOW
:: HUISJE
:: APPARTEMENT
----------------------------
:: Andere Landen
----------------------------
:: Andorra
:: Belgi√ę
:: Bosni√ę
:: Bulgarije
:: Cyprus
:: Denemarken
:: Duitsland
:: England
:: Estland
:: Finland
:: Frankrijk
:: Griekenland
:: Hongarije
:: Ierland
:: IJsland
:: Itali√ę
:: Kroati√ę
:: Letland
:: Liechtenstein
:: Litouwen
:: Luxemburg
:: Macedoni√ę
:: Malta
:: Monaco
:: Nederland
:: Noorwegen
:: Oostenrijk
:: Oekraine
:: Oostenrijk
:: Polen
:: Portugal
:: Roemeni√ę
:: Rusland
:: San Marino
:: Schotland
:: Servi√ę Montenegro
:: Sloveni√ę
:: Slowakije
:: Spanje
:: Tsjechi√ę
:: Turkijen
:: Verenigd Koninkrijk
:: Wit-Rusland
:: Zweden
:: Zwitserland

 
 
Internet
 
 
 
Pretpark-Speeltuin