Menu
 
 

:: Home
:: Bookmark
:: Links
:: Zoeken
:: Vernieuwen

 
 
Google
 
 
 
   
 
Tuin info
 
   
   
 
Zonwering info
 
   
   
 
Financieel
 
   
   
 
Werkbladen info
 
   
 
Inbouwapp. info
 
 

:: Keuken (algemeen)
:: AEG
:: Airodesign
:: Ariston
:: Asko
:: Atag
:: Axiair
:: Bauknecht
:: Baumatic
:: Beko
:: Belion
:: Boretti
:: Bosch
:: Daewoo
:: Denardi
:: Etna
:: Edy
:: Electrolux
:: Falcon
:: Fratelli Onofri
:: Gaggenau
:: He
:: Ignise
:: Imperial
:: Itho
:: Kuppersbusch
:: Liebherr
:: LG
:: M-system
:: Marijnen
:: Meiko
:: Miele
:: Neff
:: Nordland
:: Pelgrim
:: Prosolo
:: Samsung
:: Scholtes
:: Siemens
:: Smeg
:: Solitaire
:: Wave design
:: Whirlpool
:: Zanker
:: Zanussi
:: Zuidema

 
 
Keuken info
 
 
Badkamer info
 
 
Auto info
 
 

:: Auto (algemeen)
:: Alfa romeo
:: Audi
:: Aston Martin
:: Bentley
:: BMW
:: Bugatti
:: Buick
:: Cadillac
:: Carver
:: Chevrolet
:: Chrysler
:: Citroen
:: Corvette
:: Dacia
:: Daewoo
:: Daf
:: Daihatsu
:: Daimler
:: Datsun
:: De Lorean
:: Donkervoort
:: Ford
:: Ferrari
:: Fiat
:: Ford
:: Honda
:: Hyundai
:: Jaguar
:: Jeep
:: Kia
:: Lada
:: Lamborghini
:: Lancia
:: Land Rover
:: Lexus
:: Lincoln
:: Lotus
:: Lorean
:: Maserati
:: Mazda
:: Mercedes
:: Mercedes-Benz
:: MG
:: Mini
:: Mitsubishi
:: Morgan
:: Nissan
:: Oldsmobile
:: Opel
:: Packard
:: Peugeot
:: Plymouth
:: Pontiac
:: Porsche
:: Renault
:: Rolls-Royce
:: Rover
:: Saab
:: Seat
:: Simca
:: Skoda
:: Spyker
:: Smart
:: SsangYong
:: Subaru
:: Suzuki
:: Talbot
:: Toyota
:: Triumph
:: TVR
:: Toyota
:: Vauxhall
:: Volkswagen
:: VW
:: Volvo

 
   
 
Gratis info
 
   
 
Computer info
 
   
   
 
Printer info
 
 

:: Printer (algemeen)
:: Apollo
:: Brother
:: Canon
:: Citizen
:: Datamax
:: Dell
:: Epson
:: HP
:: IBM
:: Konica
:: Lexmark
:: Minolta
:: Nashuatec
:: Océ
:: Oki
:: Printek
:: Ricoh
:: Samsung
:: Sharp
:: Xerox

 
 
Hot links
 
 
 
 
Vernieuw de pagina om meer of juist andere info te zien! Klik in het menu linksboven op "vernieuwen".
 
Weet je meer over onderstaande onderwerp laat ons dat dan weten... Klik hier
 
Vakantie - Cyprus - Lastminute
:: LASTMINUTE :: HOTELS :: VLIEGEN :: BUS :: ZOMER :: WINTER
:: BUNGALOW
:: HUISJE :: APPARTEMENT
 
 

Cyprus

Vakantie Cyprus
Cyprus is het derde grootste eiland van de Middellandse Zee en ligt werkelijk op het kruispunt tussen Europa, Azië en Afrika. Volgens de overlevering werd hier de godin Aphrodite geboren, de Griekse godin van de vruchtbaarheid, liefde en lichamelijke schoonheid. Toen ze in Cyprus aan land kwam, ontsproten bloemen onder haar voeten..Cyprus is een populaire vakantiebestemming. Het eiland heeft mooie stranden, een boeiende cultuur en mogelijkheden voor uitstapjes in de mooie natuur. Vooral het Troodos-gebergte is de moeite waard. Tel daar de heerlijke Cypriotische wijn en het smakelijke eten bij op en je hebt een ideale vakantie.

Vakantie Cyprus - klimaat
Cyprus heeft een aangenaam, warm Middellandse Zee-klimaat met warme zomers en zachte winters. Voor verkoeling kunt u de bergen in en voor sneeuw kunt u vanaf januari tot en met april terecht in het Troodosgebergte.

De gemiddelde dagtemperaturen varieren van 17 graden in januari tot 32 graden in augustus. Volgens de statistieken is Cyprus in de wintermaanden een van de beste plekken in het Middellandse Zeegebied om te vertoeven!

Vakantie Cyprus - bezienswaardigheden

Nicosia (Lefkosia)
Nicosia is de hoofdstad van Cyprus en ligt aan de zee, maar in het binnenland. Dit betekent dat het in de zomer hier bloedheet kan zijn. Alle opnebaar leven, ook de taxi's liggen stil tussen 13u en 15u. Hoe ironisch genoeg is de belangrijkste toeristische attractie de 'Green Line'. Deze lijn loopt dwars door de oude stad en vormt de grens tussen Grieks en Turks Cyprus.

In Nicosia zijn er talrijke musea waarvan het Cyprus museum of archeologisch museum het belangrijkst is. Cyprus heeft de laatste eeuw tonnen voorwerpen aan de oppervlakte gebracht. De meest waardevolle werden ondergebracht in dit museum. Loop ook even langs het aartsbisschoppelijk paleis met het machtige standbeeld van aartsbisschop Makarios. Hij was de eerste president van Cyprus (1960-1977), geliefd door zijn volk en gehaat door het buitenland. In dit gebouw is het Byzantyns museum ondergebracht met een belangrijke collectie historische iconen. In de Pinacotheek van de Stichting Makarios III ontdek je schilderijen, oude kaarten en lithografieën. Bezoek ook de kathedraal gelegen aan hetzelfde plein, voor zijn muurschilderingen.

Overige bezienswaardigheden Cyprus
• Archeologisch museum, Pafos
• Het Kourion, antiek theater bij Limasol
• Tombs of the Kings, necropolis, Pafos
• Mozaieken 2de eeuw na Chr. In Pafos
• Amathus, resten van stadskoninkrijk tussen Larnaka en Limasol

Wie de kustplaatsen achter zich laat en het binnenland in trekt, ontdekt hoe groen Cyprus is. Het Troodos gebergte heeft beboste hellingen en heeft een gevarieerde vegetatie. Hier zijn circa 130 soorten inheemse planten en bloemen te vinden, waaronder orchideeën, lavendel en cypruswolfsmelk.

Op de zuidelijke hellingen wordt wijn geproduceerd. In de westelijke bergen ligt het Paphos-woud, waar al sinds vroeger dagen hout wordt gekapt voor de scheepsbouw. Tussen Larnaka en de luchthaven ligt het bekendste en grootste zoutmeer. Het ligt drie kilometer onder de zeespiegel en is alleen in het voorjaar een meer. Daarna droogt het op, zodat eind juli het zout kan worden gewonnen. In de herst is het zoutmeer populair bij langstrekkende flamingo’s

Vakantie Cyprus - reisdocumenten
Voor Cyprus dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na aankomst nog minstens 3 maanden geldig is.

Ambassade en Consulaat
Surinamestraat 15
2585 GG 's-Gravenhage

Verkeersbureau
Cyprus Dienst voor Toerisme
Prinsengracht 600
1017 KS Amsterdam

Vakantie Cyprus - gezondheid
In Cyprus heeft men een goede medische zorg, apotheken zijn over het hele eiland gevestigd en op zondag is er een wissseldienst. Je hotel of vakantiecomplex heeft de gegevens over de zondagdiensten.

Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij informeren zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

Vakantie Cyprus - geldzaken
De munteenheid van Cyprus is het Cypriotische pond – CYP- die onderverdeeld is in 100 cent. De volgende bankbiljetten en munststukken zijn in omloop: biljetten zijn er van 20CYP, 10CYP, 5CYP, 1CYP, muntstukken zijn er van 1 cent, 2 cent, 5 cent, 10 cent, 20 cent, 50 cent. 1 CYP is ongeveer euro 1,60 (koers op 15 juni 2005). Het beste kunt u de CYP op Cyprus zelf kopen vanwege de gunstige wisselkoersen.

Banken zijn over het algemeen geopend van 8.15 uur tot 12.30 uur van maandag t/m vrijdag. Sommige banken in de toeristische gebieden zijn wat langer geopend. Bij een aantal banken kun je terecht bij pinautomaten, dit worden er steeds meer.

Credit Cards worden door bijna alle hotels en restaurants geaccepteerd, ook bij de Cyprische middenstand kun je op veel plaatsen met de belangrijkse creditcards terecht. In de dienstverlening (hotels, restaurants, taxi's, gidsen etc.) verwacht men een fooi indien je goed bediend bent. In restaurants wordt over het algemeen 5-10% fooi gegeven, uiteraard afhankelijk van de verleende service.

Vakantie Cyprus - eten en drinken
Het water dat in Cyprus uit de kraan komt is van goede kwaliteit en is drinkbaar. Toch kan het voorkomen dat je maag van streek raakt, koop dan flessen water in de supermarkt of in je hotel.

De keuken op Cyprus heeft veel Griekse invloeden, de gerechten hebben er alleen vaak een andere naam. Gegrild vlees met rijst en groentes is het populairst, daarnaast zijn er typische gerechten als meze (allerlei verschillende hapjes), afelia, tava en kleftiko. Proef ook eens een Cypriotische wijn (kan vergelijking met bijv. Franse wijnen goed doorstaan!) of een op het eiland gebrouwen biertje zoals keo.

Vakantie Cyprus - vervoer
In Cyprus wordt links gereden, de verkeersborden zijn ook in het Engels.

Bus
Het openbaar vervoer is van redelijke kwaliteit (m.u.v. de zondagen!) en verbindt steden en dorpen. Er zijn "lange-aftstands" bussen van Nicosia naar Limassol, van Nicosia naar Paphos, van Nicosia naar Larnaca en van Limassol naar Larnaca. Regionale busdiensten verbinden bijna alle dorpjes maar rijden meestal maar enkele keren per dag, stadsbussen hebben in het toeristisch hoogseizoen verlengde rittijden. Iedere stad heeft wel een openbaar vervoerskantoor waar je alle informatie kunt krijgen.

Service-Taxi
Dit zijn over het algemeen Mercedes-limousines die een vast traject tegen een vaste prijs rijden en wachten totdat de limousine vol is. Je kunt echter ook telefonisch reserveren, dan word je opgehaald.

Taxi
Het hele eiland is goed per taxi te bezoeken, de prijzen zijn alleszins redelijk. Vraag vantevoren een prijsopgave!

Auto
De beste manier om Cyprus te verkennen - naast de excursiebussen - is per huurauto. De tarieven zijn verrassend laag, de benzine is aanbieding en zelf rijden geeft geen noemenswaardige problemen.

Vakantie Cyprus - feestdagen
Houdt rekening met onderstaande feestdagen:

januari 1 Nieuwjaarsdag
januari 6 Driekoningen
maart 25 Griekse Onafhankelijkheidsdag
variabel: Groene Maandag (50 dagen voor Orthodox Pasen)
april 1 Nationale Feestdag
variabel: Orthodox Pasen: vrijdag, zaterdag, zondag en maandag
mei 1 Dag van de Arbeid
augustus 15 Maria Hemelvaart
oktober 1 Onafhankelijkheidsdag
oktober 28 Nationale Feestdag
december 24,25,26 Kerstmis

Veel stadjes en dorpen hebben hun eigen jaarlijkse feest. Ben je tijdens zo'n lokaal feest in Cyprus, breng er dan een bezoek aan en je zult veel begrijpen van de cultuur en gebruiken.

Tijd
Het tijdsverschil met Cyprus is 1 uur (later).

Electriciteit
Het voltage op Cyprus is 240 Volt. Je hebt een adapter nodig

Bron : wereldreisgids.nl

 
Cyprus voordelige Lastminute naar Cyprus voordeligste Lastminute naar Cyprus aanbieding Lastminute naar Cyprus aanbieding Lastminute naar Cyprus opruiming Lastminute naar Cyprus Aanbiedinge Lastminute naar Cyprus voordelig Lastminute in Cyprus mooi Lastminute naar Cyprus lastminute Lastminute naar Cyprus luxe Lastminute in Cyprus vol pension Lastminute naar Cyprus half pension Lastminute naar Cyprus aanbieding half pension Lastminute naar Cyprus aanbieding luxe Lastminute naar Cyprus aanbieding vol pension in Cyprus aanbieding luxe half pension Lastminute naar Cyprus opruiming half pension Lastminute naar Cyprus opruiming luxe Lastminute naar Cyprus opruiming vol pension in Cyprus opruiming luxe half pension Lastminute naar Cyprus aanbieding half pension Lastminute naar Cyprus aanbieding luxe Lastminute naar Cyprus aanbieding vol pension in Cyprus aanbieding luxe half pension Lastminute naar Cyprus Aanbiedinge half pension Lastminute naar Cyprus Aanbiedinge luxe Lastminute naar Cyprus Aanbiedinge vol pension in Cyprus Aanbiedinge luxe half pension Lastminute naar Cyprus mooi half pension Lastminute naar Cyprus mooi luxe Lastminute naar Cyprus mooi vol pension in Cyprus mooi luxe half pension Lastminute naar Cyprus Volledig verzorgd Lastminute in Cyprus rustig hotel in Cyprus twee sterren Lastminute naar Cyprus drie sterren Lastminute naar Cyprus vier sterren Lastminute naar Cyprus vijf sterren Lastminute naar Cyprus mooi gelegen Lastminute naar Cyprus comfortabel Lastminute naar Cyprus Verwenaarrangement Lastminute naar Cyprus arrangement Lastminute naar Cyprus prachtig Lastminute naar Cyprus lekker eten in Lastminute naar Cyprus mooi Lastminute met zwembad in Cyprus luxe Lastminute met bar in Cyprus luxe Lastminute met restaurant in Cyprus Lastminute voor kinderen in Cyprus modern Lastminute naar Cyprus www.Cyprus www Cyprus www.Cyprus.com Cyprus www.Cyprus.cy Cyprus voordelige Lastminutes naar Cyprus voordeligste Lastminutes naar Cyprus aanbieding Lastminutes in Cyprus aanbieding Lastminutes naar Cyprus opruiming Lastminutes naar Cyprus Aanbiedinge Lastminutes naar Cyprus voordelig Lastminutes naar Cyprus mooi Lastminutes naar Cyprus lastminute Lastminutes naar Cyprus luxe Lastminutes in Cyprus vol pension Lastminutes naar Cyprus half pension Lastminutes naar Cyprus aanbieding half pension Lastminutes naar Cyprus aanbieding luxe Lastminutes in Cyprus aanbieding vol pension in Cyprus aanbieding luxe half pension Lastminutes in Cyprus opruiming half pension Lastminutes naar Cyprus opruiming luxe Lastminutes in Cyprus opruiming vol pension in Cyprus opruiming luxe half pension Lastminutes in Cyprus aanbieding half pension Lastminutes naar Cyprus aanbieding luxe Lastminutes in Cyprus aanbieding vol pension in Cyprus aanbieding luxe half pension Lastminutes in Cyprus Aanbiedinge half pension Lastminutes naar Cyprus Aanbiedinge luxe Lastminutes naar Cyprus Aanbiedinge vol pension in Cyprus Aanbiedinge luxe half pension Lastminutes naar Cyprus mooi half pension Lastminutes naar Cyprus mooi luxe Lastminutes naar Cyprus mooi vol pension in Cyprus mooi luxe half pension Lastminutes naar Cyprus Volledig verzorgd Lastminutes naar Cyprus rustig Lastminutes in Cyprus twee sterren Lastminutes naar Cyprus drie sterren Lastminutes naar Cyprus vier sterren Lastminutes naar Cyprus vijf sterren Lastminutes naar Cyprus mooi gelegen Lastminutes naar Cyprus comfortabel Lastminutes naar Cyprus Verwenaarrangement Lastminutes naar Cyprus arrangement Lastminutes naar Cyprus prachtig Lastminutes in Cyprus lekker eten in Lastminutes naar Cyprus mooi Lastminutes met zwembad in Cyprus luxe Lastminutes met bar in Cyprus luxe Lastminutes met restaurant in Cyprus Lastminutes voor kinderen in Cyprus modern Lastminutes naar Cyprus www.Cyprus www Cyprus www.Cyprus.com Cyprus www.Cyprus.cy Cyprus Lastminute naar het centrum van Cyprus Lastminute dicht bij het centrum van Cyprus Lastminute bij het strand van Cyprus Lastminute dicht bij het strand van Cyprus Lastminute direct aan het strand van Cyprus Lastminute bij de zee van Cyprus Lastminute dicht bij de zee van Cyprus Lastminute direct aan zee van Cyprus Lastminute in het hart van Cyprus Lastminute dicht bij het hart van Cyprus Lastminute naar de haven van Cyprus Lastminute dicht bij de haven van Cyprus Lastminute bij de haven van Cyprus Lastminute naar de binnenstad van Cyprus Lastminute dicht bij de binnenstad van Cyprus Lastminute naar het winkelcentum van Cyprus Lastminute dicht het winkelcentum van Cyprus Lastminutes naar het centrum van Cyprus Lastminutes dicht bij het centrum van Cyprus Lastminutes bij het strand van Cyprus Lastminutes dicht bij het strand van Cyprus Lastminutes direct aan het strand van Cyprus Lastminutes bij de zee van Cyprus Lastminutes dicht bij de zee van Cyprus Lastminutes direct aan zee van Cyprus Lastminutes naar het hart van Cyprus Lastminutes dicht bij het hart van Cyprus Lastminutes naar de haven van Cyprus Lastminutes dicht bij de haven van Cyprus Lastminutes bij de haven van Cyprus Lastminutes in de binnenstad van Cyprus Lastminutes dicht bij de binnenstad van Cyprus Lastminutes naar het winkelcentum van Cyprus Lastminutes dicht het winkelcentum van Cyprus
 
 
 
 
Google
 
 
 
Werk info
 
 
   
   
 
Inbouw app. info
 
 
 
Vakantie info
 
 

:: Attractiepark
:: Amusumentpark
:: Themapark
:: Familiepark
:: Pretparken

----------------------------
:: Spanje
----------------------------
:: LASTMINUTE
:: HOTELS
:: VLIEGEN
:: BUS
:: ZOMER
:: WINTER
:: BUNGALOW
:: HUISJE
:: APPARTEMENT
----------------------------
:: Andere Landen
----------------------------
:: Andorra
:: België
:: Bosnië
:: Bulgarije
:: Cyprus
:: Denemarken
:: Duitsland
:: England
:: Estland
:: Finland
:: Frankrijk
:: Griekenland
:: Hongarije
:: Ierland
:: IJsland
:: Italië
:: Kroatië
:: Letland
:: Liechtenstein
:: Litouwen
:: Luxemburg
:: Macedonië
:: Malta
:: Monaco
:: Nederland
:: Noorwegen
:: Oostenrijk
:: Oekraine
:: Oostenrijk
:: Polen
:: Portugal
:: Roemenië
:: Rusland
:: San Marino
:: Schotland
:: Servië Montenegro
:: Slovenië
:: Slowakije
:: Spanje
:: Tsjechië
:: Turkijen
:: Verenigd Koninkrijk
:: Wit-Rusland
:: Zweden
:: Zwitserland

 
 
Internet
 
 
 
Pretpark-Speeltuin