Menu
 
 

:: Home
:: Bookmark
:: Links
:: Zoeken
:: Vernieuwen

 
 
Google
 
 
 
   
 
Tuin info
 
   
   
 
Zonwering info
 
   
   
 
Financieel
 
   
   
 
Werkbladen info
 
   
 
Inbouwapp. info
 
 

:: Keuken (algemeen)
:: AEG
:: Airodesign
:: Ariston
:: Asko
:: Atag
:: Axiair
:: Bauknecht
:: Baumatic
:: Beko
:: Belion
:: Boretti
:: Bosch
:: Daewoo
:: Denardi
:: Etna
:: Edy
:: Electrolux
:: Falcon
:: Fratelli Onofri
:: Gaggenau
:: He
:: Ignise
:: Imperial
:: Itho
:: Kuppersbusch
:: Liebherr
:: LG
:: M-system
:: Marijnen
:: Meiko
:: Miele
:: Neff
:: Nordland
:: Pelgrim
:: Prosolo
:: Samsung
:: Scholtes
:: Siemens
:: Smeg
:: Solitaire
:: Wave design
:: Whirlpool
:: Zanker
:: Zanussi
:: Zuidema

 
 
Keuken info
 
 
Badkamer info
 
 
Auto info
 
 

:: Auto (algemeen)
:: Alfa romeo
:: Audi
:: Aston Martin
:: Bentley
:: BMW
:: Bugatti
:: Buick
:: Cadillac
:: Carver
:: Chevrolet
:: Chrysler
:: Citroen
:: Corvette
:: Dacia
:: Daewoo
:: Daf
:: Daihatsu
:: Daimler
:: Datsun
:: De Lorean
:: Donkervoort
:: Ford
:: Ferrari
:: Fiat
:: Ford
:: Honda
:: Hyundai
:: Jaguar
:: Jeep
:: Kia
:: Lada
:: Lamborghini
:: Lancia
:: Land Rover
:: Lexus
:: Lincoln
:: Lotus
:: Lorean
:: Maserati
:: Mazda
:: Mercedes
:: Mercedes-Benz
:: MG
:: Mini
:: Mitsubishi
:: Morgan
:: Nissan
:: Oldsmobile
:: Opel
:: Packard
:: Peugeot
:: Plymouth
:: Pontiac
:: Porsche
:: Renault
:: Rolls-Royce
:: Rover
:: Saab
:: Seat
:: Simca
:: Skoda
:: Spyker
:: Smart
:: SsangYong
:: Subaru
:: Suzuki
:: Talbot
:: Toyota
:: Triumph
:: TVR
:: Toyota
:: Vauxhall
:: Volkswagen
:: VW
:: Volvo

 
   
 
Gratis info
 
   
 
Computer info
 
   
   
 
Printer info
 
 

:: Printer (algemeen)
:: Apollo
:: Brother
:: Canon
:: Citizen
:: Datamax
:: Dell
:: Epson
:: HP
:: IBM
:: Konica
:: Lexmark
:: Minolta
:: Nashuatec
:: Océ
:: Oki
:: Printek
:: Ricoh
:: Samsung
:: Sharp
:: Xerox

 
 
Hot links
 
 
 
 
Vernieuw de pagina om meer of juist andere info te zien! Klik in het menu linksboven op "vernieuwen".
 
Weet je meer over onderstaande onderwerp laat ons dat dan weten... Klik hier
 
Wasautomaat
:: Afzuigkap :: Schouwkap :: Eilandschouw :: Geintegreerde
:: Koken :: Gaskookplaat :: Elektrische kookplaat :: Inductie kookplaat
:: Halogeen kookplaat :: Magnetron :: Oven :: Fornuis
:: Koelen :: Koeler :: Koelkast :: Koelvriezer :: Vriezer :: Vrieskast
:: Wassen :: Vaatwasser :: Wasdroger :: Wasautomaat
 
 

Wasmachine

Een wasmachine is een machine voor het reinigen van textiel door middel van sop. Door het sop en het textiel te bewegen wordt het vuil uit het textiel geweekt, en door het wasmiddel in het sop zwevend gehouden

Types
Er zijn wasmachines met een vaste trommel en wasmachines met een bewegende trommel.

Bij een wasmachine met een vaste trommel kunnen het sop en het textiel in beweging gebracht worden door het sop te 'roeren'.

Bij een wasmachine met een bewegende trommel zorgt de trommelbeweging ervoor dat het sop en het textiel in beweging gebracht worden.

De trommel kan op twee manieren bewegen:

om een verticale as
om een horizontale as.
Verder is er onderscheid in de plek van de laadopening. Er zijn twee types:

voorladers en
bovenladers.

Bovenladers met een verticale as
Gezien de constructie van wasmachines met een verticale as, zijn dit zonder uitzondering bovenladers. De machine heeft aan de bovenzijde een luik waardoor de was in en uitgenomen kan worden. Dit type machine wordt in Europa maar weinig verkocht. Ze zijn wel populair in landen als Amerika, Canada en Australie. De Engelse editie van wikipedia geeft vooralsnog meer informatie over dit type machine, en de verschillen met de in Europa gebruikte machines. Let op: Op de Engelse wikipedia pagina wordt alleen onderscheid gemaakt in bovenladers en voorladers, terwijl op deze pagina een onderscheid wordt gemaakt in machines met een verticale as en machines met een horizontale as.

Machines met een horizontale as kunnen als voorladers of als bovenladers ontworpen zijn. Bij een trommel die om een horizontale as draait wordt het textiel herhaaldelijk uit het sop getild waarna het steeds weer terugvalt.


Voorladers met een horizontale as
Bij voorladers is de trommel aan de voorkant open en wordt tijdens het wassen afgesloten door een waterdichte deur, die meestal doorzichtig is.

Voordelen van deze constructie zijn:

Er kan nog een ander apparaat, bijvoorbeeld een wasdroger, bovenop gezet kan worden. Dit spaart ruimte.
Bij een doorzichtige deur, is de was en het wasproces zichtbaar. Dit is behalve leuk, ook praktisch om te zien. In één oogopslag is zichtbaar of het wasproces nog goed gaat; bijvoorbeeld of sommige kledingstukken niet te veel kleur afgeven, of dat de pomp het water goed wegpompt.
Nadelen van deze constructie zijn:

De afdichting van de deur kan gaan lekken, deze afdichting is aan slijtage onderhevig.
De lagering wordt aan 1 kant zwaar belast, en is gevoelig voor slijtage. Hij moet van goede (kostbare) kwaliteit zijn om lang mee te kunnen, vooral omdat het een lastig bereikbaar onderdeel van de machine is.
Ergonomie:

Als de machine op de grond staat, dan is de opening aan de voorkant voor de afmeting van mensen eigenlijk te laag bij de grond. Voor het op een gezonde manier in en uitladen van de machine moeten mensen door de knieën, maar veel mensen zijn geneigd te bukken om de kleding in en uit de machine te halen. Een machine die op een verhoging staat is meer verantwoord, zij het dat deze verhoging wel stevig moet zijn in verband met de mechanische krachten die bij wassen en centrifugeren vrijkomen.


Bovenladers met een horizontale as
Bij bovenladers heeft de trommel een luik die na dichtklemmen deel uitmaakt van de trommel zelf. Om onbalans bij machines met een centrifuge te voorkomen is er op de trommel een contragewicht geplaatst tegenover het luik.

Voordelen van deze constructie zijn:

De kans op lekkage is gering omdat de ketel door een metalen bak is omgeven.
Bij het onderbreken van het wasprogramma, kan de was nog in- en uitgenomen worden, ook als de kuip al onder water staat (Voor zover de beveiliging van de deur dit toestaat)
De horizontale as wordt op twee punten ondersteund, de lagering is eenvoudig en weinig aan slijtage onderhevig.
Bij oude modellen zonder centrifugefunctie kan de trommel eenvoudig verwijderd worden, hierdoor zijn de verwarmings elementen goed bereikbaar, en schoon te houden/vervangen.
Moderne machines kunnen hoger en smaller uitgevoerd worden. Dit kan ergonomisch en qua ruimte een voordeel opleveren.
Nadelen van deze constructie zijn:

Bij oude modellen moest de was apart gecentrifugeerd worden. Dit was een extra handeling, hetgeen als lastig en tijdrovend kon worden ervaren.
Bij moderne modellen is het maximaal aantal omwentelingen van de centrifuge doorgaans lager dan die van de centrifuge van een voorlader (Bijv. 1200tpm ipv 1600tpm). De was is daarmee minder snel droog.
Overigens leverde de bij oude modellen noodzakelijke aparte centrifugestap wel een drogere was op. Een aparte centrifuge draait altijd met een hoger toerental en verwijdert dus meer water.

Ergonomie:

Van nature kan het in en uitladen van een bovenlader als makkelijker worden ervaren. Bij oude modellen moet er worden gebukt, maar niet zo diep als bij een voorlader. Bij moderne modellen is de opening iets schuin aangebracht, en daarbij is de ketel iets hoger gemonteerd. Hiermee is het vanuit ergomisch opzicht eenvoudig om de machine in en uit te laden.

Vanuit mechanisch en ergonomisch oogpunt lijkt de bovenlader meer voordelen te hebben dan een voorlader. Toch worden in de westerse wereld meer voorladers verkocht. Vermoedelijk is het zichtbaar zijn van de was voor veel mensen een doorslaggevend voordeel (<- bronvermelding gevraagd)

Er zijn ook wasmachines die zowel kunnen wassen, centrifugeren als drogen. Een aparte wasdroger is daarmee overbodig geworden.

Mensen die geen eigen wasmachine hebben, kunnen gebruikmaken van een wasserette waar tegen betaling van daar aanwezige wasmachines gebruik kan worden gemaakt.

 
wasautomaat goedkoopwasautomaat restpartijwasautomaat horecawasautomaat opruimingwasautomaat uitverkoopwasautomaat aanbiedingwasautomaat goedkopewasautomaat merkwinkelwasautomaat aanbiedingenwasautomaat salewasautomaat voordeligwasautomaat kortingwasautomaat merk wasautomaat koopwasautomaat nieuwstewasautomaat merkwinkels wasautomaat nieuwwasautomaat bestewasautomaat kopenwasautomaat een merkwasautomaat nieuwewasautomaat mooiewasautomaat winkel wasautomaat keukenzaakwasautomaat beste merkwasautomaat goedkoopste wasautomaat voordeligewasautomaat merk winkelwasautomaat megastore wasautomaat merk winkelswasautomaat mooiwasautomaat luxe wasautomaat fabrikantwasautomaat nieuwewasautomaat beste koop wasautomaat nieuwstewasautomaat leverancierwasautomaat bedrijf www.-wasautomaatwinkel.nl www.-wasautomaat.nl -wasautomaat.nl www.-wasautomaatshop.nl www.-wasautomaatwinkel.com www.-wasautomaat.com www.-wasautomaatshop.com -wasautomaat.com www.-wasautomaatwinkel.be www.-wasautomaat.be www.-wasautomaatshop.be -wasautomaat.be www.-wasautomaatwinkel.de www.-wasautomaat.de www.-wasautomaat.uk www.-wasautomaatshop.de www.-wasautomaatshop.uk -wasautomaat.de -wasautomaat.uk www.-wasautomaat wasautomaat desingnwasautomaat merk apparatuurwasautomaat inbouwwasautomaat opbouwwasautomaat onderbouwwasautomaat apparatuurwasautomaat geintegreerdewasautomaat keukenzaak wasautomaat keukenwasautomaat met gluidarmwasautomaat met weinig dbwasautomaat met weinig geluidwasautomaat RVSwasautomaat met geintegreerde deurwasautomaat met meerdere programmaswasautomaat met met spaarknopwasautomaat met met spaarprogrammawasautomaat verwarmd met gaswasautomaat voor 4 kilo wasgoedwasautomaat voor 4,5 kilo wasgoedwasautomaat voor 5 kilo wasgoedwasautomaat voor 5,5 kilo wasgoedwasautomaat voor 6 kilo wasgoedwasautomaat 900 toerenwasautomaat 1000 toerenwasautomaat 1050 toerenwasautomaat 1100 toerenwasautomaat 1150 toerenwasautomaat 1200 toeren wasautomaat 1300 toerenwasautomaat 1400 toerenwasautomaat Capaciteit 4 kgwasautomaat Capaciteit 4,5 kgwasautomaat Capaciteit 5 kg wasautomaat Capaciteit 5,5 kgwasautomaat Capaciteit 6 kgwasautomaat Toerental 1400-600 (omw./min.)wasautomaat Electronische bediening met LED displaywasautomaat Timer met resttijd indicatiewasautomaat tiptoetsenwasautomaat voorspoelenwasautomaat korte waswasautomaat intensieve waswasautomaat licht strijkenwasautomaat Aqua-stop wasautomaat Storrings detectiesysteemwasautomaat reinigen van filter wasautomaat water toevoer en deursluitingwasautomaat Signaal bij einde programmawasautomaat Extra grote vulopeningwasautomaat deur draaibaarwasautomaat Automatisch balans systeemwasautomaat Roestvrij stalen trommelwasautomaat Roestvrij stalen kuipwasautomaat Veiligheidsslot wasautomaat Metalen deursluitingwasautomaat Inzet voor vloeibaar wasmiddelwasautomaat Geschikt voor onderbouwwasautomaat Energieklasse Awasautomaat Energieklasse Bwasautomaat Energieklasse Cwasautomaat Energieklasse Ewasautomaat Wasresultaat Awasautomaat Wasresultaat Bwasautomaat Wasresultaat Cwasautomaat Wasresultaat Ewasautomaat Droogresultaat Awasautomaat Droogresultaat Bwasautomaat Droogresultaat Cwasautomaat Droogresultaat Ewasautomaat 45 cmwasautomaat 50 cmwasautomaat 60 cmwasautomaat 70 cmwasautomaat 80 cm wasautomaat 90 cmwasautomaat 45cmwasautomaat 50cmwasautomaat 60cmwasautomaat 70cmwasautomaat 80cmwasautomaat 90cm wasautomaat alkmaarwasautomaat almelowasautomaat almerewasautomaat alphen aan den rijnwasautomaat amerikaansewasautomaat amersfoort wasautomaat amstelveenwasautomaat amsterdamwasautomaat antwerpen wasautomaat apeldoornwasautomaat arnhemwasautomaat assen wasautomaat baarnwasautomaat barendrechtwasautomaat barneveld wasautomaat beekwasautomaat bergenwasautomaat bestwasautomaat beverwijkwasautomaat boxmeerwasautomaat boxtelwasautomaat brabantwasautomaat bredawasautomaat brusselwasautomaat buren wasautomaat bussumwasautomaat capellewasautomaat castricum wasautomaat coevordenwasautomaat de biltwasautomaat delft wasautomaat den boschwasautomaat den haagwasautomaat den helder wasautomaat deurnewasautomaat deventerwasautomaat doetinchem wasautomaat dordrechtwasautomaat drentenwasautomaat dronten wasautomaat duivenwasautomaat echtwasautomaat edewasautomaat eindhovenwasautomaat emmenwasautomaat enschedewasautomaat epewasautomaat ermelowasautomaat etten leurwasautomaat amsterdam wasautomaat frieslandwasautomaat geldropwasautomaat gemeente wasautomaat gemertwasautomaat gentwasautomaat goeswasautomaat gorinchemwasautomaat goudawasautomaat groningenwasautomaat haarlemwasautomaat haarlemmermeerwasautomaat hardenbergwasautomaat harderwijkwasautomaat harenwasautomaat heemskerkwasautomaat heemstedewasautomaat heerenveenwasautomaat heerhugowaardwasautomaat heerlenwasautomaat hellendoornwasautomaat hellevoetsluiswasautomaat helmondwasautomaat hengelowasautomaat heusdenwasautomaat hilversumwasautomaat hollandwasautomaat hoofddorpwasautomaat hoogeveenwasautomaat hoornwasautomaat houtenwasautomaat huizen wasautomaat hulstwasautomaat ijsselsteinwasautomaat kampen wasautomaat katwijkwasautomaat kerkradewasautomaat langedijk wasautomaat leekwasautomaat leidenwasautomaat leidschendam wasautomaat lelystadwasautomaat limburgwasautomaat lingewaard wasautomaat lochemwasautomaat maarssenwasautomaat maastricht wasautomaat meppelwasautomaat middelburgwasautomaat midden delflandwasautomaat moerdijkwasautomaat molwasautomaat montferland wasautomaat nederlandwasautomaat nieuwegeinwasautomaat nijkerk wasautomaat nijmegenwasautomaat noord brabantwasautomaat noord hollandwasautomaat noordenveldwasautomaat noordwijkwasautomaat oldenzaalwasautomaat oosterhoutwasautomaat osswasautomaat overbetuwewasautomaat overijsselwasautomaat pijnackerwasautomaat purmerendwasautomaat raaltewasautomaat renkumwasautomaat rhedenwasautomaat ridderkerkwasautomaat rijssenwasautomaat rijswijkwasautomaat roermondwasautomaat roosendaalwasautomaat rotterdamwasautomaat s hertogenboschwasautomaat schiedamwasautomaat sittardwasautomaat sittard geleenwasautomaat sluiswasautomaat smallingerlandwasautomaat sneekwasautomaat soestwasautomaat spijkenissewasautomaat stadskanaalwasautomaat steinwasautomaat terneuzenwasautomaat tielwasautomaat tilburgwasautomaat tubbergen wasautomaat tynaarlowasautomaat utrechtwasautomaat utrechtse heuvelrugwasautomaat valkenswaardwasautomaat veendamwasautomaat veenendaalwasautomaat veghelwasautomaat veldhovenwasautomaat velsenwasautomaat venlowasautomaat venraywasautomaat vlaardingen wasautomaat vlissingenwasautomaat voorburgwasautomaat voorst wasautomaat waalwijkwasautomaat wageningenwasautomaat weert wasautomaat westlandwasautomaat wijchenwasautomaat woensdrecht wasautomaat woerdenwasautomaat zaandamwasautomaat zaanstad wasautomaat zeistwasautomaat zevenaarwasautomaat zoetermeer wasautomaat zutphenwasautomaat zuid hollandwasautomaat zwijndrecht wasautomaat zwollewasautomaat Nederlandwasautomaat Italiaans wasautomaat Duitslandwasautomaat Belgiewasautomaat Amerikaans wasmachine goedkoopwasmachine restpartijwasmachine horeca wasmachine opruimingwasmachine uitverkoopwasmachine voordeligste wasmachine goedkopewasmachine merkwinkelwasmachine opruimingen wasmachine salewasmachine voordeligwasmachine korting wasmachine merkwasmachine koopwasmachine nieuwstewasmachine merkwinkelswasmachine nieuwwasmachine bestewasmachine kopen wasmachine een merkwasmachine nieuwewasmachine mooiewasmachine winkelwasmachine keukenzaakwasmachine beste merkwasmachine goedkoopstewasmachine voordeligewasmachine merk winkelwasmachine megastorewasmachine merk winkelswasmachine mooiwasmachine luxewasmachine fabrikantwasmachine nieuwewasmachine beste koopwasmachine nieuwstewasmachine leverancierwasmachine bedrijf www.-wasmachinewinkel.nl www.-wasmachine.nl -wasmachine.nl www.-wasmachineshop.nl www.-wasmachinewinkel.com www.-wasmachine.com www.-wasmachineshop.com -wasmachine.com www.-wasmachinewinkel.be www.-wasmachine.be www.-wasmachineshop.be -wasmachine.be www.-wasmachinewinkel.de www.-wasmachine.de www.-wasmachine.uk www.-wasmachineshop.de www.-wasmachineshop.uk -wasmachine.de -wasmachine.uk www.-wasmachinewasmachine desingnwasmachine merk apparatuur wasmachine inbouwwasmachine opbouwwasmachine onderbouw wasmachine apparatuurwasmachine geintegreerdewasmachine keukenzaak wasmachine keukenwasmachine met gluidarmwasmachine met weinig dbwasmachine met weinig geluidwasmachine RVSwasmachine met geintegreerde deurwasmachine met meerdere programmaswasmachine met met spaarknopwasmachine met met spaarprogrammawasmachine verwarmd met gaswasmachine voor 4 kilo wasgoedwasmachine voor 4,5 kilo wasgoedwasmachine voor 5 kilo wasgoedwasmachine voor 5,5 kilo wasgoedwasmachine voor 6 kilo wasgoedwasmachine 900 toeren wasmachine 1000 toerenwasmachine 1050 toerenwasmachine 1100 toeren wasmachine 1150 toerenwasmachine 1200 toerenwasmachine 1300 toerenwasmachine 1400 toerenwasmachine Capaciteit 4 kgwasmachine Capaciteit 4,5 kgwasmachine Capaciteit 5 kgwasmachine Capaciteit 5,5 kgwasmachine Capaciteit 6 kgwasmachine Toerental 1400-600 (omw./min.)wasmachine Electronische bediening met LED displaywasmachine Timer met resttijd indicatiewasmachine tiptoetsenwasmachine voorspoelen wasmachine korte waswasmachine intensieve waswasmachine licht strijkenwasmachine Aqua-stopwasmachine Storrings detectiesysteem wasmachine reinigen van filterwasmachine water toevoer en deursluiting wasmachine Signaal bij einde programmawasmachine Extra grote vulopening wasmachine deur draaibaarwasmachine Automatisch balans systeem wasmachine Roestvrij stalen trommelwasmachine Roestvrij stalen kuipwasmachine Veiligheidsslotwasmachine Metalen deursluiting wasmachine Inzet voor vloeibaar wasmiddelwasmachine Geschikt voor onderbouwwasmachine Energieklasse Awasmachine Energieklasse B wasmachine Energieklasse Cwasmachine Energieklasse Ewasmachine Wasresultaat Awasmachine Wasresultaat Bwasmachine Wasresultaat Cwasmachine Wasresultaat Ewasmachine Droogresultaat Awasmachine Droogresultaat Bwasmachine Droogresultaat Cwasmachine Droogresultaat Ewasmachine 45 cmwasmachine 50 cmwasmachine 60 cmwasmachine 70 cmwasmachine 80 cmwasmachine 90 cmwasmachine 45cm wasmachine 50cmwasmachine 60cmwasmachine 70cmwasmachine 80cm wasmachine 90cmwasmachine alkmaarwasmachine almelowasmachine almerewasmachine alphen aan den rijnwasmachine amerikaanse wasmachine amersfoortwasmachine amstelveenwasmachine flevoland wasmachine antwerpenwasmachine apeldoornwasmachine arnhem wasmachine assenwasmachine baarnwasmachine barendrecht wasmachine barneveldwasmachine beekwasmachine bergenwasmachine bestwasmachine beverwijkwasmachine boxmeerwasmachine boxtel wasmachine brabantwasmachine bredawasmachine brusselwasmachine burenwasmachine bussumwasmachine capellewasmachine castricum wasmachine coevordenwasmachine de biltwasmachine delft wasmachine den boschwasmachine den haagwasmachine den helder wasmachine deurnewasmachine deventerwasmachine doetinchem wasmachine dordrechtwasmachine drentenwasmachine drontenwasmachine duivenwasmachine echtwasmachine edewasmachine eindhoven wasmachine emmenwasmachine enschedewasmachine epewasmachine ermelowasmachine etten leurwasmachine flevolandwasmachine frieslandwasmachine geldropwasmachine gemeentewasmachine gemertwasmachine gentwasmachine goeswasmachine gorinchem wasmachine goudawasmachine groningenwasmachine haarlem wasmachine haarlemmermeerwasmachine hardenbergwasmachine harderwijk wasmachine harenwasmachine heemskerkwasmachine heemstede wasmachine heerenveenwasmachine heerhugowaardwasmachine heerlen wasmachine hellendoornwasmachine hellevoetsluiswasmachine helmondwasmachine hengelowasmachine heusdenwasmachine hilversum wasmachine hollandwasmachine hoofddorpwasmachine hoogeveen wasmachine hoornwasmachine houtenwasmachine huizenwasmachine hulstwasmachine ijsselsteinwasmachine kampenwasmachine katwijk wasmachine kerkradewasmachine langedijkwasmachine leek wasmachine leidenwasmachine leidschendamwasmachine lelystad wasmachine limburgwasmachine lingewaardwasmachine lochemwasmachine maarssenwasmachine maastrichtwasmachine meppelwasmachine middelburgwasmachine midden delflandwasmachine moerdijkwasmachine molwasmachine montferlandwasmachine nederlandwasmachine nieuwegein wasmachine nijkerkwasmachine nijmegenwasmachine noord zeeland wasmachine noord hollandwasmachine noordenveldwasmachine noordwijk wasmachine oldenzaalwasmachine oosterhoutwasmachine oss wasmachine overbetuwewasmachine overijsselwasmachine pijnacker wasmachine purmerendwasmachine raaltewasmachine renkum wasmachine rhedenwasmachine ridderkerkwasmachine rijssenwasmachine rijswijkwasmachine roermondwasmachine roosendaalwasmachine rotterdamwasmachine s hertogenboschwasmachine schiedamwasmachine sittardwasmachine sittard geleenwasmachine sluiswasmachine smallingerlandwasmachine sneekwasmachine soestwasmachine spijkenissewasmachine stadskanaalwasmachine steinwasmachine terneuzenwasmachine tielwasmachine tilburgwasmachine tubbergen wasmachine tynaarlowasmachine utrechtwasmachine utrechtse heuvelrugwasmachine valkenswaardwasmachine veendamwasmachine veenendaalwasmachine veghelwasmachine veldhovenwasmachine velsenwasmachine venlowasmachine venraywasmachine vlaardingen wasmachine vlissingenwasmachine voorburgwasmachine voorst wasmachine waalwijkwasmachine wageningenwasmachine weert wasmachine westlandwasmachine wijchenwasmachine woensdrecht wasmachine woerdenwasmachine zaandamwasmachine zaanstadwasmachine zeistwasmachine zevenaarwasmachine zoetermeerwasmachine zutphen wasmachine zuid hollandwasmachine zwijndrechtwasmachine zwolle wasmachine Nederlandwasmachine Italiaanswasmachine Duitsland wasmachine Belgiewasmachine Amerikaans
 
 
 
 
Google
 
 
 
Werk info
 
 
   
   
 
Inbouw app. info
 
 
 
Vakantie info
 
 

:: Attractiepark
:: Amusumentpark
:: Themapark
:: Familiepark
:: Pretparken

----------------------------
:: Spanje
----------------------------
:: LASTMINUTE
:: HOTELS
:: VLIEGEN
:: BUS
:: ZOMER
:: WINTER
:: BUNGALOW
:: HUISJE
:: APPARTEMENT
----------------------------
:: Andere Landen
----------------------------
:: Andorra
:: België
:: Bosnië
:: Bulgarije
:: Cyprus
:: Denemarken
:: Duitsland
:: England
:: Estland
:: Finland
:: Frankrijk
:: Griekenland
:: Hongarije
:: Ierland
:: IJsland
:: Italië
:: Kroatië
:: Letland
:: Liechtenstein
:: Litouwen
:: Luxemburg
:: Macedonië
:: Malta
:: Monaco
:: Nederland
:: Noorwegen
:: Oostenrijk
:: Oekraine
:: Oostenrijk
:: Polen
:: Portugal
:: Roemenië
:: Rusland
:: San Marino
:: Schotland
:: Servië Montenegro
:: Slovenië
:: Slowakije
:: Spanje
:: Tsjechië
:: Turkijen
:: Verenigd Koninkrijk
:: Wit-Rusland
:: Zweden
:: Zwitserland

 
 
Internet
 
 
 
Pretpark-Speeltuin